Skip to content

Tarieven

Tarieven 2024

Dieetadvisering zit in de basisverzekering van de zorgverzekeringen

In de basisverzekering zijn drie behandeluren dieetadvisering per kalenderjaar opgenomen. De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Dieetadvisering valt onder het eigen risico (€ 385,=). Wanneer je eigen risico verbruikt is (bijv. door medicatie, andere hulpverleners etc.) dan worden de kosten tot en met drie uur vergoed. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en de kosten worden direct vergoed via de zorgverzekeraar.

Tarieven zorgverzekeraars

Per zorgverzekeraar geldt een gecontracteerd tarief. De verschillende zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven per kwartier.

De praktijk verstuurt de declaratie rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Hier heb je zelf geen omkijken naar.

Aanvullende verzekering

Wanneer je naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket hebt, is er kans dat je aanspraak kunt maken op extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket (dit geldt dus na de drie uur van de basisverzekering). Klik op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies . Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden. Informeer daarom ook goed bij je zorgverzekeraar.

Ketenzorg

Diëtetiek als onderdeel van ketenzorg valt niet onder het eigen risico. Dit geldt voor chronische aandoeningen als diabetes mellitus, COPD, en CVRM (vasculair risico). De huisarts of praktijkondersteuner kan je vertellen of je behandeld wordt vanuit de ketenzorg en kan je op die indicatie ook doorverwijzen naar de praktijk.

Toelichting behandeltijd:

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

  1. contacttijd: de tijd waarbij de cliënt aanwezig is
  2. individueel dieetvoorschrift (indirecte tijd): de tijd die de diëtist besteedt aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische, verpleegkundige en medische gegevens, het berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk advies, het aanvragen van medische dieetvoeding en uitwerken van de dieetbehandeling. Hier is de cliënt doorgaans niet bij aanwezig, maar maakt wel deel uit van de behandeling. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.
Behandeling Prijs Tijd
Kennismakingsconsult Gratis 15 min.
Basistarief € 21,00 per 15 min.
E-mail consult € 21,00
Telefonisch / videoconsult € 21,00 per 15 min.

Verhindering

Bij verhindering dient u minimaal 24 uur van te voren de afspraak af te zeggen. Bij niet of niet tijdig afzeggen, worden de kosten aan u doorberekend. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

No show diëtistenconsult € 21,00 per ingepland kwartier

Er kan contant of met pinpas worden afgerekend.